Derde editie van de Fiets Telweek: groter dan ooit

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Download de fietstel-app voor de Fiets Telweek

Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app ook de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. Daarmee is deze derde editie groter dan ooit: met onderzoek naar de fietsbeleving zet de Fiets Telweek de nieuwe standaard neer voor fietsdata en het in kaart brengen van fietsgedrag. Deelnemers kunnen persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes en zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger fietsnetwerk. Deze verrijking van de opgehaalde data levert een nog completer beeld op van de situatie.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom roepen de organisatie van de Fiets Telweek en de deelnemende regio’s alle fietsers in Nederland op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen. Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike.

Dit jaar zijn de opdrachtgevers van de Fiets Telweek: provincie Utrecht, provincie Gelderland, provincie Noord-Holland, provincie Noord-Brabant, provincie Overijssel, provincie Flevoland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lees het hele bericht op de website van het Platform Beter Benutten.


Download de Fiets Tel-app

Afbeelding app Fiets Telweek