Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Home > Onderwerpen > Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Inhoud pagina: Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Het Lokaal Klimaat Actieprogramma is het vervolg op de Lokale Klimaatagenda. Het Lokaal Klimaat Actieprogramma helpt decentrale overheden bij het uitvoeren van beleid dat erop is gericht om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Het LKA-team van Rijkswaterstaat legt relevante verbindingen en makelt en schakelt in kennis en kunde. Samen met de klimaatambassadeurs ondersteunt Rijkswaterstaat - in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu - gemeenten, provincies en waterschappen.

Nieuws

Netwerk Lokaal Klimaatbeleid met besloten groep openbare verlichting

16 november 2016Het Netwerk Lokaal Klimaatbeleid is overgestapt van de Viadesk-omgeving naar een nieuwe omgeving: METT. Er is een nieuwsplein, een agenda en diverse besloten groepen, waaronder een groep Openbare Verlichting.

Helft gemeenten doet mee met OVL-monitoring

13 november 2016Iets meer dan de helft, 51% van de gemeenten in Nederland doet dit jaar mee met de monitoring OVLVRI voor het Energieakkoord. Van de provincies neemt 33% deel. Daarnaast worden de gegevens van Rijkswaterstaat meegenomen in de totaalcijfers.

Gemeenten tekenen klimaatafspraken openbare verlichting

13 november 2016Op woensdag 26 oktober vond de eerste Nationale Klimaattop plaats in Rotterdam. 's Middags was er een sessie over energiebesparing in de openbare verlichting, waarin gemeenten en Rijkswaterstaat 5 concrete afspraken tekenden.

Openbare verlichting Rijkswaterstaat wordt led

31 oktober 2016Het bestuur van Rijkswaterstaat heeft besloten dat Rijkswaterstaat voortaan waar mogelijk ledverlichting gebruikt. Bij nieuwbouw, onderhoud en reconstructie van de weg waarbij de openbare verlichting wordt vervangen, en bij geprogrammeerde vervanging van de armaturen kiezen we voortaan voor led. Ledverlichting is energiezuiniger, gaat langer mee en geeft minder lichthinder dan de huidige verlichting.

Primeur: A2 wordt de breedste snelweg ter wereld verlicht met led

12 oktober 2016De A2 wordt de breedste snelweg ter wereld met ledverlichting. Maar liefst 2 x 6 rijstroken worden vanaf de middenberm verlicht. Rijkswaterstaat is 10 oktober gestart met het vervangen van de reguliere verlichting op de A2 tussen Holendrecht en Maarsen door led. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin november gereed.

Tweets van Lokaal Klimaatbeleid