Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Home > Onderwerpen > Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Inhoud pagina: Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Het Lokaal Klimaat Actieprogramma is het vervolg op de Lokale Klimaatagenda. Het Lokaal Klimaat Actieprogramma helpt decentrale overheden bij het uitvoeren van beleid dat erop is gericht om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Het LKA-team van Rijkswaterstaat legt relevante verbindingen en makelt en schakelt in kennis en kunde. Samen met de klimaatambassadeurs ondersteunt Rijkswaterstaat - in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu - gemeenten, provincies en waterschappen.

Nieuws

Primeur: A2 wordt de breedste snelweg ter wereld verlicht met led

12 oktober 2016De A2 wordt de breedste snelweg ter wereld met ledverlichting. Maar liefst 2 x 6 rijstroken worden vanaf de middenberm verlicht. Rijkswaterstaat is 10 oktober gestart met het vervangen van de reguliere verlichting op de A2 tussen Holendrecht en Maarsen door led. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin november gereed.

Balans van de Leefomgeving 2016 van PBL: Richting geven - Ruimte maken

10 oktober 2016Het leefomgevingsbeleid is sterk gericht op maatschappelijke ideeën en veelbelovende ideeën. Is deze invulling voldoende om de opgaven op het gebied van milieu, natuur en ruimte aan te pakken?

Filterinstrument Erkende Maatregelen (FEM)

10 oktober 2016Rijkswaterstaat/InfoMil biedt het Filterinstrument Erkende Maatregelen (FEM) aan. Dit instrument helpt toezichthouders op energiebesparing.

De Projectenkaart: een nieuwe tool!

10 oktober 2016Tijdens de Klimaattop lanceert het ministerie van Infrastructuur en Milieu een interactieve projectenkaart met ruim 1500 projecten in vele thema’s. Op de Projectenkaart zijn in veel gemeenten, provincies en waterschappen projecten verzameld.

Nieuw dashboard Klimaatmonitor

10 oktober 2016De Klimaatmonitor is voorzien van een moderne, interactieve gebruikersinterface, het Dashboard. Via www.klimaatmonitor.databank.nl/dashboard vindt u een selectie van honderden indicatoren die overzichtelijk en aantrekkelijk gepresenteerd worden.

Tweets van Lokaal Klimaatbeleid