Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Home > Onderwerpen > Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Inhoud pagina: Lokaal Energie- en Klimaatbeleid

Het Lokaal Klimaat Actieprogramma is het vervolg op de Lokale Klimaatagenda. Het Lokaal Klimaat Actieprogramma helpt decentrale overheden bij het uitvoeren van beleid dat erop is gericht om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Het LKA-team van Rijkswaterstaat legt relevante verbindingen en makelt en schakelt in kennis en kunde. Samen met de klimaatambassadeurs ondersteunt Rijkswaterstaat - in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu - gemeenten, provincies en waterschappen.

Nieuws

Nationale Klimaattop 2016: welke kilimaatambities heeft u?

28 september 2016Op 26 oktober 2016 organiseert het kabinet de Nationale Klimaattop. Zowel staatssecretaris Dijksma als minister-president Rutte zullen aanwezig zijn. Deze bestuurlijke top vertaalt de internationale klimaatafspraken van Parijs naar acties voor Nederlandse bedrijven, overheden en andere organisaties.

Welke klimaatafspraken tekent u?

12 september 2016Tijdens de Nationale Klimaattop op 26 oktober in Rotterdam worden diverse klimaatafspraken getekend, voor verschillende thema’s. Ook voor het thema openbare verlichting zijn enkele voorstellen gedaan. Welke ‘deals’ tekent uw gemeente of provincie? Gaat u bijvoorbeeld voor 100% led, of voor 20% energiebesparing?

De jaarlijkse OVL-monitor van OVLNL

6 september 2016Stichting Openbare Verlichting Nederland (OVLNL) start in 2016 met de jaarlijkse OVL-monitor. Doel is om meer inzicht te krijgen in de 'Facts & Figures' en in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van OVL.

Doe mee met de monitoring Energieakkoord-doelstellingen OVLVRI 2016

30 juni 2016Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen weer meedoen met de monitoring van de Energieakkoord-doelstellingen voor openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. U kunt de invullijst op deze pagina downloaden en deze na invullen weer eenvoudig uploaden voor 28 oktober via www.monitoringovlvri.nl.

Regio’s maken werk van Energiedoelen

23 juni 2016Regio’s gaan zelf aan de slag om een bijdrage te leveren aan energiebesparing en duurzame energieopwekking. Het Rijk en VNG, IPO en de Unie van Waterschappen gaan de regio’s ondersteunen bij het opstellen van regionale energiestrategieën. LKA heeft een ondersteunende rol in dit traject.

Tweets van Lokaal Klimaatbeleid