Zwerfafval

Gemeente Schoon - kenniscentrum zwerfafval

Als gemeente kunt u deelnemen aan onafhankelijk kenniscentrum Gemeente Schoon. Zo heeft u toegang tot een uitgebreid netwerk en een schat aan kennis en ervaring. Gemeenten kunnen deelnemen voor 8 cent per inwoner per jaar.

Verbinding

Gemeente Schoon is uw verbindende schakel met collega's bij andere gemeenten, onderzoekers en zwerfafvalexperts. Via ons netwerk wisselt u kennis en ervaringen uit en ontmoet u elkaar. Waar nodig brengen wij u in contact met partijen die u verder helpen. Ook organiseren we onderzoeken, pilots, bijeenkomsten en benchmarks.

Versterking

Wilt u investeren in de kennis en kunde van uw medewerkers? We delen niet alleen bestaande oplossingen, maar ontwikkelen ook nieuwe kennis. U vindt die op deze website in de vorm van handige instrumenten, zoals onderzoeken, rapporten en handreikingen. Zo hoeft u lokaal niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden.

Samenwerking

Elke gemeente is uniek. U kunt ons daarom inschakelen voor advies op maat, gericht op úw lokale situatie. We helpen bij de opzet van projectplannen en offerteaanvragen en zijn klankbord bij de uitvoering. Daarnaast vertalen wij wat er landelijk speelt naar uw gemeente. Zo denken we met u mee over een adequate en verantwoorde besteding van het budget dat u ontvangt van het Afvalfonds.

Procedure aanvraag vergoeding en deelname

Lees hier meer over de manier waarop u de zwerfafvalvergoeding kunt aanvragen en hoe u kunt deelnemen aan Gemeente Schoon.

> Hoe vraag ik de zwerfafvalvergoeding aan?
> Hoe kan ik deelnemen aan kenniscentrum Gemeente Schoon?

Voor vragen over zwerfafval kunt u terecht bij de Helpdesk Afvalbeheer.

Gemeente Schoon wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat Leefomgeving en de NVRD. We werken samen met Nederland Schoon.